Lliga femenina

Enfortides, malgrat tot

Bàsquet. Lliga Femenina. L’Spar Girona vol el caliu de Fontajau demà en l’anada d’un clàssic que determinarà el desenllaç d’una temporada dura

Fontajau viu demà (19.45 h) una gran cita de l’Spar Girona amb l’esperança que no sigui l’última. Comencen les semifinals de la Lliga Femenina, un clàssic contra l’Avenida –amb tot el que representa–, que es resoldrà en dos partits perquè el format és d’anada i tornada, i que dictaminarà si l’Uni és capaç de lluitar pel títol i guanyar-se bitllet per a l’Eurolliga en una temporada molt dura i irregular. “En parlàvem amb la Laia. És que aquí ha passat de tot. Han passat coses personals que no han transcendit i que també les han afectat. No he vist cap equip al qual li hagin passat més coses. Això les ha enfortit”, deia Roberto Íñiguez.

L’Avenida és el campió de la lliga regular –accés directe a l’Eurolliga– que l’Spar va tancar com a quart classificat i amb el pitjor balanç en quinze anys. La teoria diu que el favorit és l’exequip d’Íñiguez, que diumenge ja en parlava –“és l’any que més diners s’han gastat”– i ahir hi va tornar. “És el campió de la lliga regular per alguna cosa. Un equip que necessita guanyar ja algun títol, i tenen una oportunitat important. Tenen gent orgullosa que vol guanyar. Per mi, seria molt dur que l’Avenida aquest any no guanyés res. Els dos anys complets que hi vaig ser vam guanyar dues lligues, una copa, una supercopa, dues finals a quatre... Aquesta és la mesura, l’exigència que ha de tenir aquest club.” Més pressió per al rival? “S’ha de relativitzar la pressió. S’ha de tenir exigència, un focus, i fer cada dia més bon treball. Hem de fer el millor bàsquet possible a davant i a darrere. I ja està. Això és esport, i sovint ho dramatitzem”, deia Íñiguez, que no tindrà ni Etxarri ni Laura Peña.

PROTAGONISTA

No he vist cap equip al qual li hagin passat més coses; també n’hi ha que no han transcendit però que les han afectat. Tot això les ha enfortit
L’Avenida és el campió de la lliga regular per alguna cosa. Per mi, seria molt dur que aquest any no guanyés res
Roberto Íñiguez
ENTRENADOR DE L’SPAR GIRONA
A la gent no li podem demanar més. Que vinguin. L’equip lluitarà i esperem que surtin molt orgullosos del seu treball
Patrocini

D’anada i tornada, “menys premi”

X.M.

L’Uni i l’Avenida es troben per tercera vegada en unes semifinals de la Lliga Femenina. Les dues anteriors (2012 i 2013) es van resoldre amb un 2-0 per a les de Salamanca, però en una sèrie al millor de tres partits, més habitual en el ‘play-off’. En parlava Roberto Íñiguez, poc partidari del format d’anada i tornada que ara decidirà el clàssic. “A mi m’agraden les sèries de tres, no això. M’agrada el ‘play-off’ tal com era”, expressava el tècnic de l’Spar Girona. “Amb això de la WNBA i que marxin les americanes, es deu voler acabar abans la lliga, però a mi no m’agrada. A veure com ho regulem i donem més importància a la lliga. En la masculina, no acaben pas abans.”

L’Avenida va acabar primer amb 26 victòries, una més que el València, dues més que el Saragossa i vuit més que l’Uni. “Això d’anada i tornada per mi no és tan premi pel que has fet a la lliga regular. Mai se sap, però el ‘play-off’ té més sentit perquè reflecteix com ha anat la lliga regular”, deia Íñiguez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció