Champions

El Madrid continua sobrevivint

Champions. El conjunt blanc, sostingut per Vinícius, autor de dos gols, la paga barata al feu d’un Bayern que, a batzegades, li genera molts problemes. Empat i tot obert per al Bernabéu

Bayern 2 Real Madrid 2

BAYERN:Neuer; Kimmich, Dier, Kim Min-Jae, Mazraoui; Laimer, Goretzka (Guerreiro, 46’); Sané (Davis, 87’), Musiala, Müller (Gnabry, 80’); i Kane.REAL MADRID:Lunin; Lucas Vázquez, Rüdiger, Nacho (Camavinga, 75’), Mendy; Valverde, Tchouameni, Kroos (Brahim Díaz, 75’); Bellingham (Modric, 75’); Rodrygo (Joselu, 87’) i Vinícius.GOLS:0-1 (24’) Vinicius. 1-1 (53’) Sané. 2-1 (57’) Kane (p.). 2-2 (83’) Vinícius (p.).ÀRBITRE:Clement Turpin (francès).T.G.:als locals Mazraoui i Kim Min-Jae; als visitants Kroos i Lucas Vázquez.T.V.:cap.

Res en clar es va treure ahir a l’Allianz Arena, en l’anada de les semifinals de la Champions League. Bayern i Real Madrid van empatar (2-2) i, així, tot queda obert per a la tornada, que es disputarà dimecres vinent al Santiago Bernabéu. El resultat és una benedicció per al conjunt blanc, que, una nit a Europa més, la va pagar barata en un escenari del qual el més normal hauria estat sortir ben escaldat. I és que el conjunt bavarès, tot i fer-ho a batzegades, li va generar moltíssims problemes, dels quals, com sol fer, l’equip blanc se’n va sortir i, aferrat a Vinícius, va aconseguir sobreviure. El davanter brasiler va estirar els seus, va ser l’únic futbolista dels orientats per Carlo Ancelotti capaç de fer-se veure en atac i va aparèixer en els millors moments del rival per colpejar. El dorsal 7 va marcar dues dianes, la segona de penal, quan el duel encarava la recta final, era el minut 83, i el Bayern guanyava 2-1.

Abans, ja havia emergit Vini (24’), en la primera part, per avançar els madridistes. Aprofitant una fantàstica passada de Kroos en profunditat, l’atacant va batre Neuer per apaivagar els ànims d’un Bayern encès fins al gol visitant. En un exercici marca de la casa, fins aleshores el Real Madrid pràcticament no havia travessat el mig del camp, tot suportant les escomeses de l’equip dirigit per Thomas Tuchel, que va protagonitzar un començament prometedor, tancant el rival, jugant-li a prop d’àrea i finalitzant moltes accions. Sane i Kane, tots dos en dues ocasions, i Musiala ho van intentar enmig d’aquest frenesí, encara que entre la falta de punteria i Lunin no van obtenir premi. Li va faltar constància, al Bayern, un equip que aquest curs ha decebut, ben aviat fora de la copa i sense competir per la Bundesliga, però que té molt de talent i un entrenador més que capacitat. Ahir, va demostrar que, tot i que només sigui a ratxes, pot ser tremendament temible.

No va ser doncs fins després del descans que els bavaresos hi van tornar. Impulsats pel canvi de banda de Sané i Musiala, que en el primer acte van jugar a cama natural, van arrencar de nou. Així van capgirar el marcador, en només quatre minuts. Primer, amb un golàs de Sané (53’), que es va inventar una jugada des de la dreta, cap a dins, que va finalitzar amb una violenta fuetada al primer pal. I, després, a l’altra banda, amb Musiala, fent eslàloms, i fent picar a dins de l’àrea Lucas Vázquez, que li va fer penal. Kane (57’) el va transformar.

Fins al final, es flairava el tercer local; Kane i Dier en van tenir una cadascun de claríssima, però no va entrar. Mentrestant, el Real Madrid deixava passar els minuts, ficat al darrere, sense trobar ningú a dalt. Tret de Vinícius, que va advertir amb un xut que va fer intervenir Neuer i va complir l’amenaça, tot seguit, inventant-se una passada a dins de l’àrea a Rodrygo, que va ser objecte de penal per part de Kim Min-Jae. No va perdonar Vini (83’), que va establir l’empat amb què els dos equips començaran l’enfrontament a Madrid.