Girona

Un advocat ucraïnès denuncia irregularitats de l’agent de Dovbyk en el traspàs al Girona

L’advocat ucraïnès Evgeny Kuzmin ha presentat una reclamació a la UEFA per denunciar un presumpte frau fiscal de l’agent del futbolista Artem Dovbyk en relació al traspàs de l’ariet el passat estiu procedent del Dnipro-1 ucraïnès. Kuzmin al·lega que Oleksiy Lundovsky, l’agent de Dovbyk hauria constituït una societat a Estònia per no tributar els impostos a Ucraïna, la seva residència habitual, la comissió que va cobrar per la transferència del jugador i és això, segons l’advocat, el que podria ser perseguit per la UEFA.

La legislació d’Ucraïna diu que la tributació d’un traspàs ha de fer-se regint les seves lleis quan al venedor és ucraïnès i el jugador i l’agent també. Quan passa això, els pagaments s’han de fer únicament en comptes bancaris ucraïnesos i Lundovsky presumptament els va desviar a la societat creada a Estònia.

Kuzmin hauria informat a les parts de les irregularitat i elevat la reclamació a la UEFA perquè actuï contra l’agent i l’inhabiliti i li retiri la llicència per “agressió econòmica a Ucraïna”.

En tot això, no queda clar quin paper o conseqüència pot tenir el Girona, que es manté al marge i probablement no sortirà esquitxat en un assumpte de frau fiscal d’un representant extern al club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció