Girona

Que la gestió no falli ara

Advertits. El Girona és l’equip amb menys sancions de la lliga, però Aleix Garcia, Miguel, Yangel Herrera i Juanpe estan a una groga de perdre’s l’últim partit del curs

Només queden dues jornades per acabar la lliga i, més enllà de la lluita per la segona i la tercera posició, hi ha elements que els gironins han de tenir en compte. Un d’aquests és la gestió de les amonestacions, que en aquest punt de la temporada poden comportar sancions que ningú desitja. I és que hi ha jugadors per als quals veure una targeta groga aquest diumenge al camp del València pot suposar perdre’s l’últim partit de lliga del següent dissabte a Montilivi contra el Granada. Aquell dia, independentment de com acabi la classificació, la jornada promet ser una festa blanc-i-vermella per celebrar els èxits del curs, i fins i tot per a alguns podria suposar el comiat de Montilivi.

Els qui hauran d’estar ben alerta en aquest aspecte són Alex Garcia, Miguel, Juanpe i Yangel Herrera. Els tres primers, amb quatre targetes grogues en la lliga, i el veneçolà, amb nou, estan a una sola targeta groga de la sanció i hauran d’anar amb peus de plom si no volen complir el cicle i perdre’s un partit que tothom voldria jugar. És qüestió de superar aquest partit i prou, ja que en l’última jornada de lliga ja no hi haurà aquest perill. A diferència del que passava fa unes temporades, les sancions per complir cicle d’amonestacions no s’acumulen d’una temporada per la següent, de manera que, en cas de veure la cinquena groga contra el Granada, no hi hauria cap problema per jugar la primera jornada a l’agost.

Sense grans problemes

És cert que ara que s’acosta el final de temporada és el moment de tenir més cura en aquest aspecte, però la realitat és que el Girona ha gestionat d’allò més bé tot el tema de les sancions durant el curs. I ara no és el moment d’espatllar-ho, perquè acabar com l’equip menys sancionat de la lliga queda bé.

L’estil de joc, defensant lluny de la porteria a través de la pressió i sempre amb la intenció de tenir la pilota per mirar endavant, hi ha tingut molt a veure. I és que el Girona és, juntament amb el Barça i l’Alavés, l’equip de la lliga que menys jugadors sancionats ha tingut al llarg de la temporada, amb vuit. De fet, els gironins només han vist una targeta vermella, la d’Aleix Garcia en el partit al camp de l’Almeria per haver tallat una ocasió manifesta de gol. A part d’això, només s’han perdut un partit per complir cicle d’amonestacions Yangel Herrera, Yan Couto, Stuani, Savinho, Iván Martín, Blind i Arnau.

A més, el Girona és, amb 72 targetes grogues, el cinquè equip de la lliga que menys n’ha vist. Només el superen l’Osasuna, el Madrid, el Celta i el València, proper rival dels gironins, que marca el rècord amb 58 grogues.

NETS

El Girona, el Barça i l’Alavés són els equips amb menys sancions de la lliga (8)

SENSE PERILL

Si es compleix cicle en l’última jornada, la sanció no afectarà el curs que ve
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)