OK Lliga

“Prefereixo el rival amb el desplaçament més curt”

Hoquei sobre patins. Xevi Garcia (Garatge Plana Girona) valora l’avantatge d’estar preparats psicològicament pel ‘play-out’ de fa setmanes

El Garatge Plana Girona va evitar el descens directe i es va assegurar un lloc en el play-out de permanència a l’OK Lliga en la darrera jornada, malgrat la derrota per 7-4 a la pista del Barça. L’entrenador de l’equip, Xevi Garcia, assegura que un dels objectius “era no baixar directe i fer el play-out.” I ara ja està completament centrat en l’eliminatòria al millor de tres partits contra un rival per decidir.

N’hi ha quatre de possibles: l’Alcoi, el Sant Just, el Lleida i el Caldes. La darrera jornada de la fase regular, diumenge en horari unificat (12 h), ho decidirà. Xevi Garcia afirma que els és igual el rival, que tots quatre juguen bé, i que la seva única preferència és que no hagin de fer gaires quilòmetres. “Pel que fa a trajecte preferiries algú de prop, el rival amb el desplaçament més curt. El Sant Just o el Caldes, pel quilometratge. Si hem d’anar a Alcoi o a Lleida, imagina el que representa. Si vas a Alcoi i perds, tens moltes hores de tornada per anar-hi donant voltes.”

El tècnic afirma que arriben al play-out en un bon moment i amb ganes. El tècnic també va explicar que s’estan preparant psicològicament des de fa temps: “Nosaltres el coco ja el tenim preparat des de fa setmanes perquè sabíem que aniríem al play-out, anant bé, encara que també podíem haver baixat. És temps d’estar preparats psicològicament.” Aquest factor psicològic Considera que pot ser un avantatge: “Els altres a veure com ho porten. Per a qualsevol dels quatre serà un pal fer un play-out, perquè tenen la possibilitat de salvar-se directament, i anar a Europa l’any vinent.” Recorda, en aquest sentit, que el Sant Just fa poc va jugar la fase final de copa, i pot acabar jugant per no baixar: “Mira quina lliga més boja, i més guapa, i més divertida.” Els gironins han superat amb èxit el play-out els dos darrers anys, tot i que tenien el factor pista a favor. Garcia espera que aquesta experiència els doni un plus. El Girona jugarà a casa contra el Reus en la darrera jornada i no s’hi juga res. Els reusencs, sí, ja que busquen ser caps de sèrie en el play-off del títol. “No ens hi va res, no podem assumir ni el factor pista, és un partit de tràmit, però és un partit d’entrenament potent perquè ens ve un Reus. Hem d’intentar fer un bon partit, fer bé les coses.” Garcia ja va quedar molt satisfet del partit de diumenge al Palau i va dir que hi van aprendre moltes coses que els poden anar bé per a l’eliminatòria de descens.

EL PROTAGONISTA

Penso que nosaltres arribem bé a aquest ‘play-out’. I amb moltes ganes i sense saber qui ens toca, i això ens és igual
Tots quatre juguen molt bé a l’hoquei i qualsevol és perillós. Nosaltres no tenim el factor pista a favor i el favorit serà l’altre equip
Ara és temps d’estar preparats psicològicament. Nosaltres ho estem de fa setmanes
Xevi Garcia
ENTRENADOR DEL GIRONA
La classificació
Zona de ‘play-off’ pel títol
8è. Pas Alcoi 34 punts
Zona de ‘play-off’ 9è i 10è
9è. Sant Just 34 punts
10è. Lleida 32 punts
Zona de ‘play-out’ de descens
11è. Caldes 31 punts
12è. Girona 23 punts
Ja han baixat
13è Rivas 20 punts
14è Mataró 11 punts
La 26a i última jornada
Sant Just - Igualada diumenge 12 h
Caldes - Alcoi diumenge 12 h
Lleida - Voltregà diumenge 12 h
Girona - Reus diumenge 12 h
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció