Futbol sala

La Champions més costeruda

Futbol sala. Després d’un trajecte marcat per les lesions, el Barça afronta contra l’Sporting el penúltim escull per recuperar el tron europeu

Després de la desil·lusió del curs passat, en què l’equip es va quedar en la fase elit, el Barça s’ha tornat a guanyar un lloc entre els quatre millors de la UEFA Futsal Champions League i avui, a Yerevan (Armènia), tindrà contra l’Sporting de Portugal (19 h, Barça ONE i Esport3) el penúltim escull per lluitar per la seva cinquena corona. “Teníem clar que volíem tornar. Ens ha costat molt, donades les circumstàncies, però arribem amb la mentalitat que l’objectiu ha de ser guanyar el primer partit per ser a la final”, assegurava dilluns el porter Dídac Plana, una de les veus de referència del vestidor blaugrana. Si aconsegueix el primer objectiu, el Barça pugnarà diumenge pel títol (18 h) amb el vencedor de l’altra semifinal, que enfrontarà el Palma, vigent campió, amb el Benfica (16 h).

Més enllà del potencial de l’Sporting, el tècnic del Barça, Jesús Velasco, es concentra en el seu equip: “El rival em preocupa relativament poc. Em preocupa l’estat de l’equip, dels meus jugadors, el seu grau de concentració i motivació. És on intento incidir més i enfocar-me. La qüestió és que aconseguim imposar el ritme i l’estil de joc que ens interessi a nosaltres.” De totes maneres, també es va referir a l’Sporting. Ras i curt. “És un equip compacte, amb molt bona definició, defensa i porteria. Son bons a pilota parada i en cinc per a quatre. Encaixen poc i marquen molt”, va resumir.

Si algun jugador exemplifica els contratemps i les dificultats que ha hagut de superar el Barça per arribar fins aquesta final a quatre, és el capità Sergio Lozano, que ha viscut en pròpia pell la xacra de les lesions. “Serà una final a quatre molt especial per tots i si l’aconseguim serà de les més difícils, tenint en compte el reguitzell de lesions que hem patit.” Lozano també va tenir un record per als jugadors que no la podran jugar per lesió: Dyego, Sergio González i Álex Yepes. El mateix Sergio Lozano, Adolfo, Pito i Ferrão intentaran suplir amb ofici i experiència la seva falta de rodatge per culpa de diversos problemes físics.

“No entenc l’elecció de la seu”

El capità del Barça Sergio Lozano va voler ser políticament correcte, però va admetre que no entenia l’elecció de la seu a Yerevan (Armènia), tenint en compte que els finalistes juguen en la lliga espanyola i en la portuguesa. “Si volem donar visibilitat a aquest esport i que els pavellons estiguin plens, hem de donar facilitats als aficionats”, va afirmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)