Girona

Només el Madrid els ha tombat

El Girona només ha perdut un partit a casa en tota la lliga i el Barça només un a fora, amb els blancs com a botxí comú

A banda de mantenir les bones xifres, els gironins i els blaugrana es jugaran dissabte la segona posició de la classificació

Per curta que sigui, després que el Barça hagués de jugar dilluns contra el València per satisfer LaLiga i el canvi d’horaris múltiple per beneficiar el Madrid en la Champions –si no qui hauria jugat dilluns hauria estat el Girona–, aquesta setmana té una aroma diferent per al futbol català. El Girona i el Barça se les hauran dissabte a Montilivi (18.30 h) en un partit que ja per si sol hauria centrat totes les mirades del país, però que tindrà més transcendència que mai. I és que la temporada estratosfèrica dels blanc-i-vermells ha provocat que, en la 34a jornada de lliga, sobre la gespa de l’estadi gironí hi hagi en joc la segona posició. El Barça, amb dos punts d’avantatge sobre el Girona, és qui ha d’assumir la pressió, ja que, amb la lliga decidida en favor del Madrid, el segon lloc ha de ser innegociable per als de Xavi Hernández per poder jugar la supercopa –i ingressar els milions que suposa– a l’Aràbia Saudita el curs que ve. Per als de Míchel, en canvi, és només un al·licient més un cop la classificació per a la Champions League, un objectiu impensable fa uns mesos, està pràcticament a la butxaca.

Montilivi viurà, segurament, la millor entrada de la seva història –s’han de superar els 14.184 espectadors del dia contra el Madrid– per veure un partit sobre el qual és molt complicat fer qualsevol pronòstic. El Barça és el favorit, lògicament, però després de la victòria del Girona al Lluís Companys en la primera volta (2-4) els de Míchel ja han demostrat que, si els blaugrana no estan en el seu millor moment, els poden fer molt mal. S’espera un partidàs, i més tenint en compte que l’escenari hauria de fer estar còmodes els dos equips, perquè el Girona ha demostrat que és especialment fort a casa, mentre que el Barça s’ha mostrat molt segur a domicili. De fet, tant els gironins a Montilivi com els culers lluny del Lluís Companys només han perdut un partit en aquesta lliga. I tots dos amb un denominador comú, ja que en ambdós casos el botxí va ser el Madrid.

Números immaculats

El Girona és el tercer millor local de la lliga, després d’haver sumat 41 punts dels 48 possibles a Montilivi. Només l’Atlético, amb 46 punts i amb un partit més com a local, i el Madrid, amb 44 punts, tenen millors xifres a casa que els de Míchel. A banda de la derrota contra el Madrid de la vuitena jornada de lliga, al mes de setembre, els gironins només han deixat escapar punts en dues ocasions davant la seva afició. Va ser en l’empat contra l’Athletic (1-1) en la primera volta i en l’empat contra la Real Sociedad (0-0), en la que de moment és l’única petita ensopegada dels blanc-i-vermells a casa en tota la segona volta. De fet, la ratxa del Girona a casa és excel·lent, i és que els de Míchel encadenen quatre victòries a Montilivi, contra el Rayo Vallecano (3-0), l’Osasuna (2-0), el Betis (3-2) i el Cadis (4-1), i podrien aconseguir el cinquè triomf consecutiu a casa per primera vegada aquesta temporada.

Per la seva banda, el Barça és el segon millor visitant de primera divisió, després d’haver sumat 33 punts dels 46 possibles, set menys que el Madrid i tres més que el Girona, el tercer, tot i que ambdós han disputat un partit més que els blaugrana a domicili. A diferència dels gironins, i com és habitual a fora, els de Xavi han deixat escapar més punts, i és que el Barça ha empatat sis dels 16 partits a fora –als camps del Getafe (0-0), el Mallorca (2-2), el Granada (2-2), el Rayo Vallecano (1-1), el València (1-1) i l’Athletic–. L’única taca que pot generar algun dubte als blaugrana és que, a diferència de la bona inèrcia del Girona a Montilivi, van perdre al camp del Madrid en l’últim desplaçament.

Dissabte es viurà, doncs, un duel de titans entre dos equips molt sòlids sigui a casa o a fora, i caldrà veure qui en surt dempeus. Si és el Barça, els de Xavi hauran fet el pas gairebé definitiu per assegurar la segona posició i la necessària classificació per a la supercopa, mentre que si és el Girona la segona posició estarà viva fins a l’última jornada, ja que els gironins tindrien un punt d’avantatge i un calendari, sobre el paper, propici, amb partits contra rivals que no s’hi jugaran res, com el Vila-real, l’Alavés i el Granada. Si hi ha un empat, la situació serà similar, ja que el Barça mantindria els dos punts de marge, però tindria poc marge d’error pel fet que el Girona, després de la victòria en la primera volta, tindria guanyat el goal average particular.

MOMENT DIFERENT

El Girona encadena quatre triomfs a Montilivi i el Barça va perdre l’últim partit al Bernabéu

UN PUNT TÉ VALOR

En cas d’empat, el Girona continuaria a prop del Barça i tindria el ‘goal average’ a favor
El Girona a casa
Girona - Getafe 3-0
Girona - Las Palmas 1-0
Girona - Mallorca 5-3
Girona - Madrid 0-3
Girona - Almeria 5-2
Girona - Celta 1-0
Girona - Athletic 1-1
Girona - València 2-1
Girona - Alavés 3-0
Girona - Atlético 4-3
Girona - Sevilla 5-1
Girona - Real Sociedad 0-0
Girona - Rayo Vallecano 3-0
Girona - Osasuna 2-0
Girona - Betis 3-2
Girona - Cadis 4-1
BALANÇ: 13 V / 2 E / 1 D
41 punts de 48 de possibles
El Barça a fora
Getafe - Barça 0-0
Vila-real - Barça 3-4
Osasuna - Barça 1-2
Mallorca - Barça 2-2
Granada - Barça 2-2
Real Sociedad - Barça 0-1
Rayo Vallecano - Barça 1-1
València - Barça 1-1
Las Palmas - Barça 1-2
Betis - Barça 2-4
Alavés - Barça 1-3
Celta - Barça 1-2
Athletic - Barça 0-0
Atlético - Barça 0-3
Cadis - Barça 0-1
Madrid - Barça 3-2
BALANÇ: 9 V / 6 E / 1 D
33 punts de 48 de possibles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)